Прокуратурата в Смолян образува досъдебно производство за масовия мор на риба

...
Прокуратурата в Смолян образува досъдебно производство за масовия мор на риба
Коментари Харесай

Образуваха досъдебно производство за масовото измиране на риба в р. Девинска

Прокуратурата в Смолян образува досъдебно произвеждане за  всеобщия мор на риба в река Девинска. В края на предходната седмица хиляди мъртви риби изплуваха на повърхността на реката в градската част след нерегламентирано заустване на битово-фекални води от „ Девин “ ЕАД.

Умрялата риба е най-вече пъстърва. В позиция, публикувана до медиите, от управлението на бутилиращото дружество, обявиха, че са подхванати незабавни дейности за премахване на повредата и тя е отстранена.

Снимка: Facebook/@Stanil Yotov

Днес „ Девин “ ЕАД зарибява река Девинска с балканска пъстърва. 

„ Законодателят е планувал наказателна отговорност за отговорно замърсяване на водни течения и басейни, вследствие на което е основана заплаха за живота на хората, или живота на животните и растенията, в тази ситуация знаем, че има открита в огромни количества мъртва риба “, изясни окръжният прокурор на Смолян Недко Симов.

Изчакват се резултатите от пробите на водата, с цел да се откри повода

Той добави, че следствието е в първичен стадий и се работи по няколко версии.

„ Имаме една водеща версия, само че ще огласим детайлности, когато съберем доказателства. Очакваме заключенията на движимостите лица, с цел да можем да предприемем съответните дейности по-нататък “, добави Симов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР